Voormalige kapsalon Wormerveer mag woning worden

Wandelweg 66 toen de ruimte nog diende als kapsalon.
Wandelweg 66 toen de ruimte nog diende als kapsalon.
Foto: Google Street View

De voormalige kapsalon Hair Coupes aan de Wandelweg 66 in Wormerveer mag van het college worden verbouwd tot een woning. De begane grond van de Vestaflat krijgt daarmee ook een woonbestemming.

De bedrijfsruimte werd in augustus vorig jaar te koop gezet en volgens Funda in mei van dit jaar verkocht. Het gaat om een totale oppervlakte van zo’n 130 vierkante meter, waarvan 80 op de begane grond en 50 in het souterrain. In de verkoopadvertentie werd nog gemeld dat een gecombineerd gebruik van wonen en werken mogelijk was na toestemming van de Vereninging van Eigenaren van de flat uit eind jaren 50 van de vorige eeuw. Het pand kwam op de plek van de gesloopte Villa Vesta, die in 1897 werd gebouwd voor W.A. Dekker, directeur van zeepziederij De Adelaar en maker van het beeld van de adelaar op de watertoren van de Wormerveerse fabriek.

Bezwaar maken

Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit over de omzetting van de functie van het bedrijfspand kunnen binnen zes weken een bezwaarschrift indienen bij Burgemeester & Wethouders, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam. Daarin moeten in elk geval de datum, uw naam, adres, handtekening en het waarom van het bezwaar staan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen