Regenboogbank Rosmolenwijk verbindt bewoners

Siep Goedhart op 'zijn' regenboogbank.
Siep Goedhart op 'zijn' regenboogbank.
Foto: SWT Rosmolenwijk

De 71-jarige Siep Goedhart is door het wijkteam geholpen met het verwezenlijken van zijn regenboogbank in de Rosmolenwijk. Deze picknicktafel is in het leven geroepen om de verbinding aan te gaan met de buurtbewoners.

De Regenboogbank staat in het plantsoentje van de Heijermansstraat en Goedhart is er regelmatig te vinden voor een praatje met een drankje of een kopje koffie en iets lekkers. Goedhart verhuisde voor de liefde naar Zaandam en toen hij daar met zijn vriend open huis hield om zijn buren te leren kennen, merkte hij dat dit een positief effect had op iedereen. Om vaker verbinding te maken met zijn buurtgenoten, kwam hij op het idee om een Regenboogbank in de wijk te plaatsen.

Verbinding

Via de gemeente kwam hij bij het Sociaal Wijkteam terecht, dat hem na een gesprek over zijn idee meteen aan een bank hielp. Goedhart schilderde de picknicktafel zelf in de kleuren van de regenboog en plaatste hem onlangs zelf. ‘Ik wilde graag een bank in de wijk om samen te kunnen drinken, picknicken en contact met elkaar te kunnen maken. Het heeft regenboogkleuren want dat staat voor verbinden: voor overschakelen naar de ander met een heel eigen ‘kleur’. Het is een mooie manier om samen te kunnen zijn,’ aldus de initiatiefnemer.

Wie ook een goed idee heeft en graag financiële en/of praktische ondersteuning van het Sociaal Wijkteam wil, kan een kijkje nemen op de website van het wijkteam in een aantal buurten:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen