Vragen POV over toekomst buurttuin Saendelft en Babbels Live

Foto: PxHere / CC0 Publiek Domein

De Partij voor Ouderen en Veiligheid vraagt zich af hoe een adviseur van de afdeling grondzaken de eigenaar van een unit in het bedrijvengebouw aan de Rode Ring in Saendelft kon schrijven dat de stichting Groen Waterrijk geen vijf jaar aanspraak kan maken op de grond voor de buurttuin. Dat was immers de opdracht van de raad.

De gemeenteraad nam op 12 november 2019 een motie van de VVD en GroenLinks aan met daarin de opdracht aan het college om het stuk grond aan de Omweg de eerste vijf jaar niet te verkopen en in bruikleen te geven aan Groen Waterrijk. De adviseur verwijst de ondernemer echter naar het ‘leidende’ bestemmingsplan. En de gemeente heeft volgens de POV al 1200 vierkante meter grond verkocht aan Kaashandel BrĂ¼gemann, ondanks die motie. Was de ambtenaar niet van de opdracht aan het college op de hoogte?

Babbels Live

Op 8 juli dit jaar diende de POV een motie in om te waarborgen dat het festival Babbels Live in elk geval tot 2025 aan de Omweg terecht kan, met de eerstvolgende editie op 11 juni volgend jaarn en om voor de jaren daarna een alternatief terrein te zoeken. Volgens de adviseur worden de (on)mogelijkheden daarvan nog onderzocht.

Cultuurwethouder Annette Baerveldt zegde tijdens de behandeling van de motie over Babbels Live toe om de raad op de hoogte te houden van het proces rond de belangstelling van Kaashandel BrĂ¼gemann en de toekomst van Babbels Live. Fractievoorzitter Harrie van der Laan wil daarover meteen na het zomerreces worden bijgepraat en stelt de kwestie op donderdag 26 augustus aan de orde in het vragenuur van de raad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen