Eerste Zaanse Natuur en Landschapsprijs uitgereikt

Vrijwilligerswerk in het Westzanerveld.
Vrijwilligerswerk in het Westzanerveld.
Foto: Twitter / Saskia Bakker

Heel veel organisaties en individuele vrijwilligers zetten zich in om de Zaanse natuur en het Zaanse landschap mooi te houden. De Bredenhofstichting heeft nu de Zaanse Natuur en Landschapsprijs in het leven geroepen om deze vrijwilligers in het zonnetje zetten en om hun onvoorwaardelijke inzet te waarderen.

Er zijn zowel individuele kanshebbers genomineerd als professionele en vrijwilligersorganisaties. Op 2 oktober wordt de prijs voor het eerst uitgereikt in de Zaandamse Bullekerk tijdens een feestelijk natuurmarkt. Wat de individuele vrijwilligers betreft zijn er vijf namen op de shortlist beland. In willekeurige volgorde zijn dit Fred Roovers (deskundige op het gebied van biodiversiteit), Rob Koeman (vrijwilliger bij de Vogelwacht in de Polder Westzaan), Rolf Surink (coördinator van de vrijwilligers van de Stichting Kalverpolder), Rita Melk (voorzitter van Kontakt Milieubeheer Zaanstreek) en Bernard Ebbelaar (voorzitter van de Vogelwacht Zaanstreek).

Organisaties

Wat organisaties betreft belandden er na lange discussies drie op de shortlist. De winnaar wordt beloond met een oorkonde en een bedrag van 3500 euro en de genomineerden is gevraagd om vooraf een bestedingsplan in te dienen. Waar willen ze het geld voor gebruiken? En wat levert dat de Zaanstreek dan op? De drie kanshebbers zijn de Stichting Kalverpolder, de Vereniging tot Ongeschonden Behoud Westzijderveld en Stichting de Poelboerderij. De jury zal uiteindelijk, mede op basis van de door de organisaties ingediende bestedingsplannen bepalen wie er met de hoofdprijs vandoor gaat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen