Na Westerkoog ook Zeeheldenbuurt Wormerveer risicogebied

Foto: Pixabay / Ricarda Mölck

Voor de tweede keer in een paar dagen tijd komen er uit de plaatselijke politiek vragen over de veiligheid van inwoners. Ditmaal wil de POV van burgemeester Jan Hamming  en wethouder Songül Mutluer van Wonen weten of wordt ingegrepen in de Zeeheldenbuurt in Wormerveer. Eerder ging het om Westerkoog.

Nu in Wormerveer veel woningen leeg staan vanwege funderingsherstel is het aantal inbraken in de wijk sterk toegenomen en komen er krakers op de huizen af. De Partij voor Ouderen en Veiligheid wil weten wat er gedaan gaat worden om het in bezit nemen van huizen te voorkomen en of, mocht dat toch gebeuren de krakers direct zullen worden aangehouden. Wat de diefstallen betreft zijn in de ogen van fractievoorzitter Harrie van der Laan zowel aannemer Ooijevaar en woningcorporatie Parteon als de gemeente verantwoordelijk: als uitvoerder, als eigenaar van de betrokken huurwoningen en als aanjager van de grootscheepse renovatie.

Camera’s en patrouilles

Van der Laan wil weten wat er al door alle partijen is gedaan en of er met de politie afspraken zijn gemaakt over meer toezicht. In Westerkoog werd een camera geplaatst om de omgeving in de gaten te kunnen houden, en hoewel dat een nieuw incident niet voorkwam vraagt de POV ook naar de mogelijkheid van camera’s in de Zeeheldenbuurt.  Daarnaast is de partij benieuwd of Ooijevaar, Parton en/of de gemeente een rol gaan spelen na de aankondiging van enkele buurtbewoners dat ze ’s avonds en in de nacht gaan patrouilleren.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen