‘Burgemeester moet praten met bange bewoners Kuipersveld’

Wat is er aan de hand in deze op het oog zo gewone straat?
Wat is er aan de hand in deze op het oog zo gewone straat?
Foto: Google Street View

Vijf fracties hebben een brandbrief naar burgemeester Jan Hamming gestuurd over de voortdurende explosies en branden op het Kuipersveld in Westerkoog. Bewoners zijn bang en voelen zich niet veilig genoeg om naar buiten te gaan, schrijven de SP, LZ, PvdD, DZ en POV. Die noemen dat ‘onacceptabel’.

‘Eén van de belangrijkste taken van een overheid is het beschermen van haar inwoners. Dat lijkt nu niet gewaarborgd te kunnen worden. Want ondanks het feit dat er camera’s zijn opgehangen door de gemeente gaan de ‘criminele’ incidenten gewoon door Bewoners voelen zich in de steek gelaten door zowel de politie als de burgemeester, omdat zij geen informatie verstrekken. Bewoners willen duidelijkheid over hetgeen zich afspeelt in hun ‘normaal’ gesproken rustige wijk,’ aldus het schrijven.

Informatie-uitwisseling belangrijk

De brandbrief roept Hamming op om zo snel mogelijk aan de bewoners kenbaar te maken wat hij concreet kunt en gaat doen om hun veiligheid te waarborgen. Roland van Braam (SP), Marianne de Boer (Lokaal Zaans), Melchior Mattens (Partij voor de Dieren), Juliëtte Rot (Democratisch Zaanstad) en Harrie van der Laan (Partij voor Ouderen en Veiligheid) willen daarnaast weten hoe de bewoners betrokken zullen worden bij de te nemen veiligheidsmaatregelen en wanneer zij te horen krijgen dat het weer veilig is om met een gerust hart naar buiten te gaan. De vijf fracties willen binnen vijf dagen antwoord: anders vragen ze een interpellatiedebat aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen