Bewoner Hogendijk heeft het gehad: ‘Ik geef gemeente een 3’

De daktuin bij het Sarabande-complex afgelopen maart.
De daktuin bij het Sarabande-complex afgelopen maart.
Foto: Google Street View

Een bewoner van de Hogendijk heeft het helemaal gehad met de gemeente. Met het groenonderhoud, met het feit dat de net zo mooi opgeknapte straat weer open moet omdat KPN glasvezel aanlegt, met de onveiligheid voor voetgangers en met het parkeerbeleid. ‘Ik geef de gemeente een dikke 3,’ staat in een brief op poten.

Het heeft ook niet geholpen dat in een eerdere brief richting het stadhuis beantwoord werd ‘met een verhaal over de Hoge Horn’: ‘Mensen, ik woon op de Hogendijk.’ Dat die straat opnieuw met werkzaamheden te maken krijgt ziet de bewoner als een gebrek aan samenwerking en afstemming tussen gemeentelijke afdelingen, die uiteindelijk de kosten opjaagt. ‘Het is allemaal belastinggeld en het geeft een hoop gedoe,’ luidt de verzuchting.

 

Het tweede probleem dat de bewoner aankaart is ‘de groene puinhoop bij de stadswoningen en de parkeerdekken bij het Sarabande-complex’. ‘Bij de stadswoningen zijn de stenen weggehaald. In het kader van meer groen zijn er zaadjes gestrooid, die nu welig tieren en waarbij het onkruid weelderig de overhand neemt en inmiddels één meter hoog is.’ Het is ‘een aanfluiting voor de hele buurt,’ moppert de inwoner van Zaandam.

Kom kijken

Op eerdere brieven die waarschuwden voor de onveiligheid voor de voetgangers die van Het Eiland komen en over ‘het niet te bevatten parkeerbeleid’ kwam geen reactie. ‘De situatie is voor voetgangers en fietsers nog steeds gevaarlijk als geparkeerde auto’s achteruit de straat op willen rijden,’ constateert de bewoner. De wandelaars worden slecht gezien. ‘Ik denk wel eens: mensen kom achter je bureau vandaan en bekijk de situatie ter plekke. En kom dan niet na jullie koffiepauze maar tegen etenstijd wanneer iedereen thuiskomt.’ Gehoopt wordt op een snelle reactie vanuit het stadhuis.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen