West-Knollendam krijgt drie extra plekken voor woonwagens

Foto: Google Street View

De gemeente gaat het woonwagencomplex aan de Piet Kuiperlaan in West-Knollendam uitbreiden met drie standplaatsen. De gemeente gaat nu inventariseren hoe de bewoners en omwonenden over de voorstellen denken.

De uitbreiding van het complex is een kans om van bewoners en omwonenden te horen welke positieve punten in de openbare ruimte mogen blijven en wat er beter kan met bijvoorbeeld de bestrating of het groen. ‘Ook horen we graag uw ideeën over een begrenzing of grondwal aan de achterkant van de nieuwe standplaatsen,’ schrijft de gemeente op haar website Buitengewoon Zaans. Reageren via die site is mogelijk tot 1 september.

 

Alle reacties worden verzameld en verwerkt in een vraag & antwoord overzicht en zo mogelijk in het ontwerp vewerkt. Het bijgewerkte ontwerp en het overzicht worden ook op de website geplaatst. Michel Schermer van de populaire Facebook-pagina Wormerveer bezocht de locatie enkele weken geleden in gezelschap van fractieassistent John Steygeman van Democratisch Zaanstad en zij constateerden dat de openbare ruimte er ‘niet tot zeer slecht’ onderhouden wordt door de gemeente.

Stinkend riool

‘De bewoners hebben zelf voor 1500 euro aan spullen aangeschaft om het groen te kunnen onderhouden. Beschoeiingen langs de slootkanten die al zeker 40 jaar oud zijn en instorten zorgen ervoor dat de erven in de sloot wegzakken. Achter één van de woonwagens heeft de bewoner zelf maar de beschoeiing gedaan langs de strook gemeentegrond. Het riool is ook weggezakt en stinkt,’ schreef Schermer onder meer.

‘En alsof dit allemaal al niet erg genoeg is krijgen de bewoners ook geen HVC-pas voor de ondergrondse containers en moeten ze met hun zakken vuil naar de stort rijden. Wat dat laatste betreft meldt de gemeente nog niets, maar daar kunnen de bewoners nu (opnieuw) hun ongenoegen over kenbaar maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen