Zondag 22 augustus wandelen en varen door Guisveld

Foto: Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer houdt op zondag 22 augustus een excursie om het riet van het Guisveld te ontdekken. Er wordt op verschillende tijdstippen gestart aan de achterkant van het station in Wormerveer.

De excursies van ongeveer anderhalf uur geven natuurliefhebbers de kans om in hun eigen tempo  door het bijzondere en afgesloten natuurgebied te wandelen. Ze komen er verschillende landschappen tegen: rietlanden, bloemrijke akkers en moeras. Onderweg vertellen gidsen en boswachters van alles over de planten, de dieren en de historie van dit gebied. Ook zijn er verschillende activiteiten die ook voor kinderen leuk zijn, zoals waterbeestjes vangen, de bodem bestuderen bij de grondboor en lopen over het water.

Pendelboottocht

De groepen deelnemers vertrekken om het kwartier, met de eerste om 10:00 uur en de laatste om 11:30 uur. Volwassenen betalen tien euro per persoon en kinderen van vijf tot en met twaalf jaar de helft, inclusief verrassing. Voor jongere kinderen in de tocht niet geschikt. Onderdeel van de excursie is naast de vier kilometer wandelen ook een korte pendelboottocht.

Tips

De start is op de geboekte starttijd, daarna is het ieder voor zich. De pendelboot vertrekt elke vijftien minuten en daarop kunnen maximaal veertien mensen tegelijk mee. Wandelaars wordt aangraden om stevige schoenen of laarzen aante trekken die nat en vies mogen worden.

De excursie is niet geschikt voor mensen met een fysieke beperking, omdat de route over onverharde paden voert. Er zijn geen voorzieningen onderweg, zoals toilet of horeca – dus neem zelf drinken (en muggenspray!) mee – en honden zijn niet toegestaan. Reserveren kan hier.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen