Fronik buurtboerderij maakt feestje van officiële opening stallen

Foto: Twitter / Stadsherstel Amsterdam

De Fronik buurtboerderij in Westerwatering geeft op zaterdagmiddag 25 september een feestelijk tintje aan de officiële opening van de al in gebruik genomen nieuwe stallen. De dieren zijn er geïnstalleerd en ook het hooi heeft in de hooistal een droge plek gevonden.

Nu de coronargels dat toestaan is het volgens de boerderij tijd om deze nieuwe nieuwe mijlpaal in de restauratie te vieren. De kinderen gaan klompjes beschilderen en er is muziek. De stallen worden ingewijd met het vastspijkeren van de klompen en het hijsen van de Fronik-vlag. Aan de rest van het programma wordt nog gesleuteld. Inmiddels is ook de verbouwing van het museum begonnen. Het dak en de zolder worden het eerst vernieuwd. Niet al het hout was nog in goede conditie en op het dak werd asbest gevonden dat inmiddels is verwijderd.

Fotolijstjes versieren

De eerstkomende activiteit op het programma is fotolijstjes versieren, op woensdagmiddag 28 juli vanaf 14:00 uur. Er zijn voor negen kinderen lijstjes die ze kunnen verfraaien door er mozaïeksteentjes op te plakken. Wie zich het eerst opgeeft kan meedoen. De kosten voor deze middag zijn allebei 2,50 euro. E-mail naar [email protected] of bel naar Ingrid op het nummer 075 670 5989.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen