Janny van der Heijden en André van Duin doen de Zaanstreek aan

Foto: Omroep Max

Janny van der Heijden en André van Duin maken in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Denkend aan Holland van omroep Max samen met scheepshond Nhaan, de teckel van Van der Heijden een tocht door onder meer de Zaanstreek. De serie is vanaf maandag 23 augustus rond 21:25 uur te zien op NPO 1.

De eerste vaartocht van het nieuwe seizoen begint in Amsterdam aan het IJ, waar de reislustige presentatoren op zoek gaan naar hun boot, de Pollux. Op de plek waar Van der Heijden dacht dat ze moesten zijn ligt wel een héél grote boot: ze zijn beland bij de werf van wereldberoemde Nederlandse superjachtbouwers.

Naar de Zaanstreek

Als het misverstand is rechtgezet vindt het duo de wat handzamere Pollux iets verderop en kunnen ze vertrekken richting de Zaanstreek, de bakermat van de Nederlandse voedselindustrie. De route gaat over de Voorzaan, door de monumentale Hondsbossche Sluis en langs de oude fabriekspanden van al die bekende fabrikanten. Ondertussen is er ook nog tijd voor het maken van verse Spaanse worst. Ze varen vervolgens langs de Zaanse Schans en bewonderen de oude molens en Zaanse huisjes.

Ook de scheepshond is er weer bij.

 

De volgende dag varen Van der Heijden en Van Duin door naar het prachtige voormalige walvisvaardersdorp De Rijp en stappen ze over op een héél modern watervoertuig. In de Eilandspolder helpen ze met schapen scheren. Hun tocht eindigt die avond aan de steiger van het idyllische eilandje De Woude.

Aandenken aan Holland

Nieuw dit jaar is de webserie Aandenken aan Holland. Daarin gaat Van der Heijden terug naar de vaarroutes uit de vier afleveringen van Denkend aan Holland, op zoek naar culinaire souvenirs uit de omgeving. In de eerste aflevering gaat ze vissen op rivierkreeftjes. Die zijn een plaag in de binnenwateren en moeten daarom worden bestreden. Ook zijn ze hartstikke lekker, dus waarom eten we ze dan niet op?

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen