Personeel ZMC gaat weer maskers dragen in publieke ruimtes

Foto: Google Street View

Omdat het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus stijgt dragen alle medewerkers in het Zaans Medisch Centrum vanaf morgen weer een mondneusmasker in de publieke ruimtes van het ziekenhuis. Bezoekers en patiënten wordt gevraagd ook een kapje te dragen.

Bij binnenkomst in het ziekenhuis worden kapjes uitgdeeld. Het dragen is vrijwillig. Alleen in situaties waar anderhalve meter afstand houden niet mogelijk is, geldt een mondkapjesplicht. Het is nog steeds belangrijk dat u zich houdt aan de landelijke basisregels, waarschuwt het ZMC. Dat betekent ook de handen desïnfecteren bij binnenkomst, niet naar het ziekenhuis komen met klachten die passen bij het coronavirus, niet te vroeg komen en indien mogelijk alleen.

Bezoek

Patiënten mogen één  begeleider meenemen naar een afspraak in de polikliniek en patiënten op een klinische afdeling mogen één bezoeker per dag ontvangen. Kinderen onder de twaalf jaar mogen met de bezoeker meekomen en tellen niet mee. Ze zijn de verantwoordelijkheid van de begeleidende bezoeker. Dit geldt niet voor:

  • Terminale patiënten: zij mogen onbeperkt bezoek ontvangen
  • Kinderafdeling: onbeperkt bezoek door (beide) ouders/verzorgers
  • Kraamvrouw/bevalling: twee personen mogen bij de bevalling aanwezig zijn en de partner van de kraamvrouw mag 24 uur per dag aanwezig zijn bij vrouw en kind;
  • Bezoekers met luchtwegklachten zijn niet toegestaan in het ziekenhuis

Lunchroom

Het restaurant is geruime tijd gesloten geweest, maar inmiddels kunnen bezoekers op het terras van De Lunchroom weer genieten van een kopje koffie of een lunch. Binnenkort zijn ook de zitplaatsen binnen weer beschikbaar. Het ZMC vraagt u wel om de geldende maatregelen te respecteren en anderhalve meter afstand van andere gasten in acht te nemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen