Cameratoezicht Kuipersveld na vuurwerkbom: maat vol

Foto: Wikimedia / Erik1980

De burgemeester heeft vandaag besloten om voor minimaal twee maanden cameratoezicht in te stellen bij het Kuipersveld in Koog aan de Zaan, tot en met 26 augustus. Daar had vandaag opnieuw een ernstig incident plaats

Uit een bestuurlijke rapportage van de politie blijkt dat er rondom het Kuipersveld meerdere incidenten zijn geweest waarbij de openbare orde ernstig is verstoord en meerdere mensen in direct gevaar zijn gebracht. Het doel van het cameratoezicht is om de openbare orde te herstellen, het toezicht in het gebied te verbeteren en incidenten in de toekomst te voorkomen. Daarom zijn vandaag ook enkele bosschages weggehaald.

Vier incidenten dit jaar

Op 31 januari dit jaar moest de Explosieven Opruimingsdienst ter plaatse komen voor een verdacht pakketje en op 5 juni sneuvelde een keukenraam van een woning aan het Kuipersveld. In de voortuin werden delen van vuurwerk en tie-wraps aangetroffen. Vervolgens brandden op 21 juni drie auto’s uit en vandaag is een vuurwerkbom naar de achterzijde van een woning gegooid, waarbij een geparkeerde scooter is vernield. Er zijn door de politie restanten van vuurwerk, karton en een plastic dop aangetroffen. Daarmee was voor Jan Hamming de maat vol.


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen