112

Poging tot brandstichting bij woning in Koog

Foto: Politie.nl

De politie zoekt getuigen van een explosie en een poging tot brandstichting bij een woning aan het Kuipersveld in Koog aan de Zaan, in de nacht van zaterdag 5 juni omstreeks 23:40 uur.

Toen agenten arriveerden zagen zij dat het keukenraam van de woning was vernield. Vermoed wordt dat er een brandbom tegen de voordeur van de woning is gegooid waarna de ruit sneuvelde. Niemand raakte gewond. Direct na de explosie zou een persoon vanaf de woning zijn weggerend in de richting van het Molenveld. Een getuige kon de politie het volgende signalement van de verdachte geven:

  • Man;
  • Donkerkleurige jas met wit logo en capuchon;
  • Lichtgrijze broek;
  • Donkerkleurige rugtas.

De recherche doet onderzoek naar het incident en komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben. Weet u wie er betrokken zijn bij dit deze poging brandstichting of heeft u andere informatie over deze zaak, neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. U kunt ook anoniem uw informatie delen via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). De politie is ook blij met (camera)beelden. U kunt ze hier uploaden onder vermelding van het zaaknummer 2021 114 970.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen