Motie van afkeuring tegen wethouder Gerard Slegers

Foto: Goudappel

De PVV heeft sinds openstelling de Beatrix- en de Wilhelminabrug in april 2020 herhaaldelijk schriftelijke en mondelinge vragen gesteld over de veiligheid en is er nu klaar mee: de partij komt met een motie van afkeuring om wethouder Gerard Slegers tot actie te bewegen.

De Wilhelminabrug kwam na de feestelijke opening in het nieuws door ongelukken en  valpartijen van fietsers, de noodzaak om verkeersregelaars in te zetten, een afzetting met dranghekken en met daarna zogenoemde roadblocks, die volgens fractievoorzitter Peter van Haasen meermalen door baldadige lieden zijn verplaatst of omgegooid. ‘Al maanden vragen wij wethouder Slegers om een structurele oplossing voor deze situatie; iedere keer horen wij ‘volgende maand’ of ‘binnenkort’, schrijft hij nu gefrustreerd.

Belofte verbroken

De druppel is dat er vóór het zomereces van de raad niet zoals was toegezegd verschillende scenario’s zijn voorgelegd voor een duurzamere veilige oplossing voor fietsers op de Wilhelminabrug. ‘Wij hebben ons geduldig zitten verbijten, maar vrijdag begint het reces en geen enkel scenario heeft het levenslicht gezien, laat staan een keuzemogelijkheid,’ schrijft Van Haasen in een toelichting op de motie van afkeuring. Het gevolg: er kan niet in oktober met de gekozen aanpassingen begonnen worden.

Chaos zat

‘Wij zijn het zat, we zien bij iedere brugopening een grote chaos ontstaan en willen niet langer wachten, vandaar deze motie. Natuurlijk om ons ongenoegen te uiten maar hoofdzakelijk om de wethouder te bewegen eindelijk eens actie te ondernemen.’ Een bijkomend probleem in het centrum van Zaandam is dat door de vervanging van brug 203 in de Czarinastraat – Hogendijk die al sinds juni 2020 duurt de Wilhelminabrug op marktdagen de enige verbinding is met de Russische Buurt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen