Filmfestival Pluk de Nacht nu eens niet onder de blote hemel

Foto: Pluk de Nacht

Het openlucht filmfestival Pluk de Nacht duikt 9, 10 en 11 juli voor het eerst op in Zaandam, op het Hembrugterrein. De voormalige hulzenfabriek wordt er omgetoverd tot een sfeervolle filmzaal vol comfortabele strandstoelen.

Pluk de Nacht, dat al sinds de eerste editie achttien jaar geleden georganiseerd wordt door een groep enthousiaste vrijwilligers, heeft voor het eerst een dak boven het hoofd.  ‘Het is gek om niet direct onder de sterrenhemel te zitten maar ook heel prettig om ons een keer geen zorgen te hoeven maken over het weer,’ vertelt artistiek leider Jurriaan Esmeijer. Hij heeft een afwisselend programma samengesteld met films uit Frankrijk, Duitsland en Australië.

Vrijdag 9 juli: O Beautiful Night

Yuri is een jonge muzikant en leeft in constante angst om te sterven. Om deze reden verlaat hij zijn appartement nauwelijks en heeft hij last van nachtelijke paniekaanvallen. De film neemt de kijker mee op een nachtelijke reis…

Zaterdag 10 juli: Brother’s Nest

Twee broers hebben het plan opgevat om hun stiefvader te vermoorden. In deze Australische thriller vol gitzwarte humor gieren doodgewone levens hevig uit de bocht.

Zondag 11 juli: À l’abordage

Kom in de vakantiesfeer met deze aanstekelijke romantische Franse film over Félix, die op een zwoele zomeravond per toeval de jonge vrouw Alma tegen het lijf loopt. Ze lachen, dansen en brengen de nacht door in een park.

Kaarten bestellen

Hoewel de fabriek annex bioscoop reusachtig, is de capaciteit vanwege de anderhalvemeterregel toch beperkt. Kaartjes moeten vooraf besteld worden en kosten 11,50 euro, inclusief een koud drankje (bier, wijn of fris). De films starten om 21:00 uur; de zaal gaat een half uur eerder open.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen