Interim gemeentesecretaris na vertrek Cis Apeldoorn

Foto: Wikipedia / Marcel Douwe Dekker

Het college heeft Jan Willem Kradolfer (1960) met ingang van medio augustus benoemd tot interim gemeentesecretaris. Hij is partner bij De Galan Groep in Baarn en ‘heeft een brede ervaring met interim opdrachten, in vaak politiek-bestuurlijk complexe context,’ aldus de aankondiging. Hij deed onder meer ervaring op in Enschede en Bloemendaal.

Kradolfer is de tijdelijke opvolger van Cis Apeldoorn, die vertrekt naar Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Het college laat de raad weten dat het de tijd neemt om een gemeentesecretaris te zoeken die de komende jaren de ambities en groei van Zaanstad kan dragen. Kradolfer zal morgenavond ongetwijfeld met interesse het interpellatiedebat in de Zaanse raad volgen over de bestuurscultuur in Zaanstad, waar volgens de berichten de nodige plooien glad te strijken zijn. Dat op orde brengen is één van de belangrijke taken van de definitieve gemeentesecretaris.

Profiel

Er is inmiddels een profiel is opgesteld voor de toekomstige functionaris, na interviews met raadsleden, collegeleden, ambtenaren en externe belanghebbenden. De planning is dat de procedure nog dit jaar wordt afgerond. Tot de komst van de nieuwe man / vrouw blijft Kradolfer in dienst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen