Noorder- en Zuiderhoofdstraat en Kruisstraat op de schop

Foto: De Kruisstraat in Krommenie.

De Kruisstraat en de Noorder- en Zuiderhoofdstraat in Krommenie worden heringericht, maar zonder rekening te houden met het oplossen van de problemen met het verkeer en de bereikbaarheid. Dat hoort bij het Zaans Mobiliteitsplan; de komende werkzaamheden niet. Het werk moet begin 2023 starten en gaat ruim een jaar duren.

De werkzaamheden verschillen per straat. De riolering wordt soms hersteld, soms vervangen en soms is relinen voldoende. De overlast varieert daardoor. In alle straten wordt over de volledige breedte de bestrating vernieuwd. In de Noorder- en Zuiderhoofdstraat gebeurt dat met materialen die passen bij het historische karakter.

Waar nodig worden de straat en het voetpad iets opgehoogd om de zakking van de afgelopen jaren teniet te doen. Wanneer daardoor een hoogteverschil met een inrit of tuinpad ontstaat wordt het toegangspad naar de woning en/of de garage maximaal één meter de tuin in gestraat, zodat er geen afstapje ontstaat.

Bomen

Op dit moment wordt de kwaliteit van de bomen nog beoordeeld en de vrwachting is dat een aantal bomen mogelijk vervangen zal worden door nieuwe. Die krijgen dan meteen  een groter plantvak. Waar mogelijk worden extra beplanting of bomen in het ontwerp opgenomen, om de straten zo groen mogelijk te maken. Bewoners en andere belanghebbenden kunnen nog op de plannen reageren tot 12 juli.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen