Leon Aarts (LUMC) nieuwe voorzitter Raad van Bestuur ZMC

Foto: Google Street View

Afdelingshoofd anesthesiologie van het Leids Universitair Medisch Centrum Leon Aarts gaat per 1 september aan de slag als de nieuwe bestuursvoorzitter van het Zaans Medisch Centrum. Hij volgt Ruurd Jan Roorda op, die vorig jaar opstapte vanwege gezondheidsredenen nadat hij pas twee jaar in functie was geweest.

Aarts werkt sinds 2008 in het LUMC als hoogleraar anesthesiologie. Interim voorzitter van de Raad van Toezicht Jaap Zwemmer schrijft in hem een bestuurder te zien die ‘in verbinding met medewerkers en artsen in het ziekenhuis, maar ook met de zorgpartners in de regio, met visie en slagvaardigheid de ingeslagen koers van het ZMC zal voortzetten en verder vorm zal geven’. ‘Zijn brede ervaring in de gezondheidszorg en hart voor de zorg is daarbij van grote waarde.’

Eervolle uitdaging

Aarts spreekt van ‘een eer om het Zaans Medisch Centrum nog beter te maken’. ‘Daarnaast ligt er de uitdaging om dit ook zodanig te doen dat de Zaanstreek ook in de toekomst kan blijven rekenen op een uitstekend en gastvrij algemeen ziekenhuis,’ alpdis de toekomstige topman.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen