Meepraten over 150 appartementen in Slachthuisstraat

Foto: Blauwhoed

Het ontwikkelteam Slachthuisstraat houdt op maandag 5 juli vanaf 19:30 uur een online informatieavond voor omwonenden over de ontwikkelingen op de plek van het voormalige schoolgebouw van ’t Anker. Daar moeten circa 150 appartementen komen in een ‘duurzaam modulair bouwsysteem’.

‘Voor de Kogerveldwijk staan 2500 extra woningen gepland (een verdubbeling van de huidige voorraad van 2100 woningen). Doel is om de verblijfskwaliteit te verbeteren, de kansengelijkheid te vergroten, zorg te dragen voor meer veiligheid en alles op een duurzame, klimaatadaptieve wijze. Ook vraagt de gemeente Zaandam extra aandacht voor de lage inkomensgroepen, jongeren/starters, middeninkomens en ouderen en kwetsbare groepen,’ schrijft Blauwhoed op zijn website. Dat geeft de denkrichting aan.

Bewogen geschiedenis

De locatie kent al een bewogen gschiedenis. De school werdm later tot verdriet van de buurt het buurthuis van de stichting Surbeza, later de stichting Samen 1 Samen Sterk. Daar kwam in 2019 een einde aan en toen bleek het gebouw bovendien ‘gesierd’ met de bekende poster die aangeeft dat een pand gesloten is wegens activiteiten die verboden zijn in de Opiumwet. Nu lijken er woongebouwen te zullen verrijzen.

Meepraten

Projectontwikkelaars Blauwhoed en Koers en de gemeente Zaanstad geven maandag een toelichting op hun plannen voor de percelen Slachthuisstraat 67 en 67A en horen graag hoe de omwonenden daar tegenaan kijken. Meedoen kan via deze link, maar alleen met een apparaat met Google Chrome, Firefox of Microsoft Edge als internetbrowser. Van de bijeenkomst wordt later ook een verslag gemaakt.

Omwonenden kunnen zich ook registeren op het participatieplatform om op de hoogte te blijven van wat er speelt en om hun mening te delen. Zij kunnen daar nu al ideeën kwijt over bijvoorbeeld de inrichting van het openbaar gebied of over mobiliteit. Daarvoor kan hier een profiel worden aangemaakt.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen