‘Omgekeerde wereld’ op A7 zorgt voor bijna wekelijkse ongelukken

Foto: Google Street View

‘De laatste loodjes zijn het gevaarlijkst op de A7,’ schrijft Autoweek in een artikel over de gevaarlijkste wegen in ons land. Vanuit het noorden moet doorgaand verkeer daar een scherpe bocht nemen om niet in Zaandam terecht te komen: ‘De omgekeerde wereld dus en dat zorgt voor verwarring.’

Het knooppunt Zaandam is onoverzichtelijk, en al helemaal als weggebruikers die de A7 ter plekke niet kennen zich niet aan de maximumsnelheid van 70 kilometer per uur houden. Afgelopen jaar gebeurden er volgens de Stichting Incident Management Nederland 43 ongelukken, bijna één per week. Het is volgens de stichting de plek in Nederland waar vorig jaar de meeste ongelukken gebeurden en Autoweek wijst zijn lezers in den lande daar nog maar eens op.

Markerwaarddijk

In Noord-Holland komt verder alleen de Markerwaarddijk voor in de analyse van het blad. Die weg die het IJsselmeer en Markermeer scheidt nodigt uit tot hoge snelheden, die niet passen bij de zware windstoten, wateroverlast en zandverstuivingen die automobilisten er door de onbeschutte ligging met enige regelmaat verrassen. Veel ongevallen op de dijk zijn het gevolg van mislukte inhaalpogingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen