Laatste reguliere coronavergadering burgemeesters

Foto: Pixabay / Visuals3Dde

De 25 burgemeesters die samen het Veiligheidsberaad vormen komen vandaag voorlopig voor de laatste keer in Utrecht bijeen voor een coronavergadering. Dat betekent ook voor Jan Hamming een wekelijkse vergadering minder. Het beraad bespreekt de eerste ervaringen na de vele versoepelingen die sinds zaterdag gelden.

Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid is er vandaag ook bij en mogelijk diens collega Hugo de Jonge van Volksgezondheid eveneens. Het is volgens een woordvoerster van het beraad niet meer nodig om elke week te vergaderen nu er zoveel coronamaatregelen versoepeld zijn. Maar de burgemeesters blijven wel onderling contact houden, zodat er zo nodig snel ingegrepen kan worden.

Vooruit kijken

Sinds corona eind februari vorig jaar in Nederland uitbrak zijn de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s vrijwel elke week bij elkaar geweest. De laatste maanden gebeurde dat ook af en toe digitaal, maar meestal vergaderden ze fysiek in Utrecht. Daarbij waren bijna altijd bewindslieden aanwezig. Vandaag wordt ook vooruit gekeken naar half augustus, als wellicht ook de afstandsregels gaan verdwijnen. De burgemeesters willen voorkomen dat een lokale virusuitbraak zich door het verspreidt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen