Cultuursubsidies naar IFIKZ en concertreeks De Kift

Foto: Wikimedia / Sander Lamme

De Stichting Zaanse Industrie Cultuur heeft 5000 euro gekregen van het Prins Bernhard Cultuurfonds voor de organisatie van het festival Festival Zaanse Industriecultuur (IFIKZ). De Stichting Moer-Staal krijgt hetzelfde bedrag voor de release van het album Hoogriet van het Zaanse muziekgezelschap De Kift.

Het project Langs het hoogriet, langs de laagwei van De Kift bestaat uit een reeks kleine en grotere concerten die tot 2 juli worden gegeven tijdens een tocht met het platbodemzeilschip Vrijbuiter, tussen Hoorn en Zierikzee. Onderweg legt het schip aan en maakt het poëtische fanfareorkest al dan niet aangkondigd muziek. Langs het hoogriet, langs de laagwei is een regel uit een gedicht van Paul van Ostaijen uit 1926: ‘Onder de maan op de lange rivier schuift de kano naar zee / langs het hoogriet / langs de laagwei / schuift de kano naar zee.’
De Week van de Industriecultuur is inmiddels een begrip in de Zaanstreek én daar buiten. Het is een spannende mix waar muziek, dans en  theater samnkomen met de hedendaagse maakindustrie en creatieve bedrijvigheid. Tijdens de komende herfstvakantie zijn uiteenlopende voorstellingen en rondleidingen gepland in het Noordzeekanaalgebied. Vorig jaar moest het programma voortijdig worden afgebroken toen het kabinet in oktober besloot om de coronamaatregelen verder aan te scherpen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen