Coenbrug hele zomer obstakel voor zeilboten met staande mast

Foto: Rijkswaterstaat

De Coenbrug blijft naar verwachting nog de hele zomer gesloten, zodat zeilboten met een staande mast moeten omvaren via de Nauernasche Vaart. Grote vrachtschepen Grote schepen gaan via het IJsselmeer of de Noordzee sinds de brug is vastgezet.

Dat laatste gebeurde na een langdurige storing in mei, die niet zomaar te verhelpen bleek. Het aandrijfwerk in de brug is beschadigd. Ook moet worden onderzocht waar de problemen precies aan te wijten zijn, om herhaling te voorkomen. De doorvaarthoogte is daarom tijdelijk beperkt tot 6,2 meter ten opzichte van het Nieuw Amsterdams Peil. Rijkswaterstaat is sinds afgelopen maandag tot en met vrijdag 2 juli aan het werk aan de brug, maar dat levert geen bijkomende hinder op voor de scheepvaart.

Bijzondere transporten

Een beetje goed nieuws is er ook voor de beroepsvaart op de Zaan, die hier de afgelopen jaren de nodige tegenslagen te verwerken krijgt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het gehannes rond de Wilhelminasluis in Zaandam. Voor bijzondere transporten over de Zaan kan nu ook een vergunning worden aangevraagd bij Rijkswaterstaat in plaats van bij de verschillende loketten die daarvoor tot nu toe dienden. Daarmee wordt het gemakkelijker om aan een vergunning te komen.

Reacties

Cookieinstellingen