Opgestoomd naar zevende plek bij NK Tegelwippen

Foto: YouTube

Zaanstad is opgestoomd naar de zevende plaats in het NK Tegelwippen dat van 30 maart tot 30 september gehouden wordt en waaraan 80 gemeenten meedoen. Het doel is om zo veel mogelijk tegels te verwijderen, op weg naar een groenere omgeving.

Om inwoners die mee willen doen tegemoet te komen organiseert de gemeente in juli en augustus een gratis tegelophaalservice. Zo wordt het nog gemakkelijker om tegels te vervangen door bloemen, planten of zelfs een mooie boom. ‘Inwoners, bedrijven, scholen, woningcorporaties en de gemeente zelf, iedereen kan meedoen,’ zegt wethouder Wessel Breunesse in de aankondiging.

Stationsplein

In een kort filmpje legt hij uit hoe het NK Tegelwippen werkt én hoe de directe ‘tegenstander’ Diemen het tegelwippen vergaat. Breunesse is trots op het tot nu toe behaalde resulaat, maar wil méér: ‘Laten we met elkaar tegels blijven vervangen door groen. De gemeente doet ook mee. Het stationsplein in Zaandam vind ik daar een mooi voorbeeld van.’

Maak als u mee wilt doen een foto van uw gewipte tegels en stuur deze op via het formulier. Vergeet niet het aantal gewipte tegels erbij te noemen. Deze worden dan bij het totaal van Zaanstad opgeteld. Inwoners die hun tegels willen laten ophalen, kunnen op de website kijken voor meer informatie, de ophaaldata en het aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen