Plantjes te winnen bij deelname aan NK Tegelwippen

Foto: Gemeente Zaanstad

Inwoners, bedrijven, scholen, woningcorporaties én de gemeente kunnen hun steentje bijdragen om Zaanstad goed uit de strijd te laten komen bij het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen. Er wordt gestreden tegen 60 andere gemeenten om zo veel mogelijk tegels kwijt te raken op weg naar een groenere gemeente. En deelnemers maken kans op gratis plantjes.

Het NK Tegelwippen duurt nog tot 30 september. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in de eigen (gevel)tuin. Maak een foto van uw gewipte tegels en stuur deze op via het wedstrijdformulier. Vergeet niet het aantal gewipte tegels erbij te noemen. Deze worden dan bij het totaal van Zaanstad opgeteld.  Wilt u kans maken op gratis plantjes, stuur dan ook de gemeente een mail met uw foto via [email protected]. Of deel de foto via sociale media en gebruik daarbij de hashtag #zaanstadsteedsgroener.

De tussenstand.

Zaanstad neemt tegels mee

De eerste 20 deelnemers die meer dan vijf tegels hebben weggehaald, krijgen zaterdag 24 april vijf plantjes om de grond mee op te vullen. Ook haalt de gemeente gelijk uw overbodige tegels op, zodat u ze niet zelf naar het afvalbrengstation hoeft te vervoeren. Meer groen in de stad is hard nodig, vindt het gemeentebestuur. Langere periodes van droogte afgewisseld met hevige hoosbuien gaan slecht samen met een versteende omgeving. Groen zorgt voor verkoeling en een snellere afvoer van hemelwater. En bovendien voor meer natuur met een grotere variatie in soorten.

Reacties