Alleen nog testen in Zaandam in het weekeinde

Foto: Pixnio / CC0

De teststraat van de GGD in West-Knollendam is voortaan in het weekeinde gesloten vanwege een gebrek aan belangstelling. Voor een test kunnen mensen dan zonder een afspraak te hoeven maken terecht in Zaandam.

De teststraat aan de Ronde Tocht 11 is geopend van 09:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 16:00 uur. Intussen werd bekend dat alle GGD’s vanaf maandag de coronavaccinaties met een stempel in de gele inentingsboekjes zetten wanneer daarom gevraagd wordt. Veel GGD’en deden dat al, maar nog niet allemaal. Aangeraden wordt om de registratiekaart van de prikken bij het boekje te houden, meldt de GGD op Twitter.

Uitverkocht

Het vaccinatieboekje van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is al jaren in omloop en wordt vooral gebruikt door mensen die veel reizen. Bepaalde landen eisen ook prikken tegen bepaalde ziekten en die kunnen met het boekje worden aangetoond. Het is momenteel vanwege de grote belangstelling uitverkocht. Mensen die al gevaccineerd zijn kunnen desgewenst ook een stempel. Daarvoor moeten ze met hun vaccinatieregistratie en het gele boekje naar de vaccinatielocatie gaan. Het kan zijn dat GGD-regio’s dat alleen op vaste tijden en op een centrale plek doen. Daar wordt nog aangewerkt.

1982 aan de beurt voor prik

Het aantal mensen dat in aanmerking komt voor een inenting is vandaag uitgebreid met de groep met geboortejaar 1982. Zij kunnen online al een afspraak inplannen. Er werden in ons land meer dan 207.000 mensen geboren in 1982. Zij krijgen vanaf zaterdag een brief met de uitnodiging thuis voor een prik met Pfizer/BioNTech of Moderna. Eerder deze week waren mensen uit 1979, 1980 en 1981 al uitgenodigd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen