Eerste dertigers gevraagd prikafspraak te maken

Foto: PxHere / CC0 Public Domain

De eerste dertigers kunnen worden gevaccineerd tegen het coronavirus. Mensen die in 1981 zijn geboren kunnen nu online een afspraak maken. Hier zijn ook mensen bij die nu nog 39 zijn en later dit jaar hun 40-ste verjaardag vieren.

Het gaat in totaal om ongeveer 210.000 mensen. Zij krijgen vanaf vrijdag een uitnodigingsbrief, maar kunnen de afspraak nu desgewenst al inplannen. Het tempo van vaccineren gaat nog steeds omhoog, hoewel het een paar weken langer dan eerder was voorzien zal duren om iedereen een eerste prik te geven. Vorige week waren mensen uit 1969 tot en met 1978 uitgenodigd om een afspraak te maken. Gisteren konden mensen uit 1979 en 1980 hun afspraak inplannen.

Alleen volwassenen

Nederland vaccineert vooralsnog alleen volwassenen. De laatste lichting die daarbij aan de beurt komt is geboren in 2003. Daarnaast krijgen zestien- en zeventienjarigen met medische risico’s een coronaprik. Deze kinderen zijn geboren in 2004 en 2005. De Europese vaccinwaakhond EMA heeft groen licht gegeven voor het vaccineren van twaalf- tot vijftienjarigen, maar daar heeft Nederland nog geen besluit over genomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen