Komende week vaartochten in Wormer- en Jisperveld

Een tureluur en een grutto.
Een tureluur en een grutto.
Foto: Wikimedia / Ellen Keizer

Hebben de weidevogels die in het vroege voorjaar naar het Wormer- en Jisperveld zijn teruggekeerd gebroed en jongen grootgebracht? Of zijn ze daar nog mee bezig? Dat kunt u zelf ontdekken tijdens één van de vaartochten die de komende week op het programma staan. Met uitleg door een gids.

De grutto’s, tureluurs en kluten, maar ook verschillende eendensoorten en wat later de visdiefjes gaan zich zo langzamerhand alweer opmaken voor vertrek naar het zuiden. Maar nu zijn ze nog volop aanwezig in het Wormer- en Jisperveld. Komende woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag staat een ‘Rondje veld’ op het programma, tussen 13:30 en 15:30 uur. Uiteraard met inachtneming van de coronaregels.

Avondexcursie

Op donderdag is er bovendien een avondexcursie, eveneens met een gids. Late lenteavonden lenen zich bij uitstek om even te genieten in het Wormer- en Jisperveld, wanneer de dagdieren hun schuilplaats voor de nacht opzoeken en de nachtdieren actief worden. Het licht is dan uitstekend voor het maken van de mooiste natuurfoto’s. Deze tocht begint om 19:30 uur.

Aanmelden

Alle afvaarten zijn bij het Bezoekerscentrum van de Poelboerderij aan de Veerdijk 106 in Wormer. Het tarief voor volwassenen is vijftien euro, vrienden van de Poelboerderij betalen dertien euro en kinderen vijf. Reserveren is noodzakelijk en kan telefonisch via het nummer 075 – 6219100 of per e-mail naar [email protected] onder vermelding van naam, het aantal personen dat deelneemt en telefoonnummer. Via e-mail aanmelden alleen op werkdagen tussen 09:00 en 16:00 uur. Reserveren kan tot anderhalf uur voor vertrek en sluit dus om 12:00 uur of in het geval van de avondexcursie om 18:00 uur.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen