Wob-verzoek North Sea Venue: inzicht gevraagd in e-mailverkeer

Foto: FreeIMG / CC0

De North Sea Venue heeft een Wob-verzoek ingediend voor correspondentie tussen enkele raadsleden en de burgemeester en/of leden van het college, meer dan vermoedelijk in verband met de onenigheid die hoog is opgelopen met de buren, de familie Groen. Er leek een wapenstilstand mogelijk, maar die zou NSV-eigenaar Ivar Moens nu in gevaar kunnen brengen.

Het college vreest voor de gevolgen van al te veel openheid in deze delicate kwestie: ‘De ambitie om tot een oplossing te komen voor het Balkenhaventerrein/Hemkade blijft ongewijzigd overeind en het college zal zich enerzijds moeten houden aan de regels van de Wet openbaarheid van bestuur en zich anderzijds ervoor moeten blijven inzetten dat die uitvoering niet of zo min mogelijk leidt tot wegebben van het zich vormende gezamenlijke draagvlak in het gebied.’ Waar Moens precies meer over wil weten staat niet in de brief die het college over diens verzoek naar de raad heeft gestuurd.

E-mail naar wethouder(s)

Er staat wel in dat het gaat om e-mails van raadsleden naar het college. De burgemeester en de raad blijken na onderzoek ‘geen documenten onder zich te hebben die voldoen aan de criteria van het verzoek’. ‘Mocht het resultaat van een zorgvuldig afwegingsproces zijn dat de informatie die zich onder het college bevindt openbaar gemaakt moet worden, dan zal dat in de praktijk betekenen dat die informatie verstrekt zal worden aan de verzoeker,’ aldus de brief. Die dan zelf kan besluiten wat er vervolgens mee wordt gedaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen