OBS De Jagersplas doet gooi naar ANWB Verkeersplein

Foto: Google Street View

Meer dan 300 scholen hebben zich aangemeld voor een Verkeersplein van de ANWB, waaronder openbare basisschool De Jagersplas in Zaandam. Per provincie is er één plein te vergeven: de school met de meeste stemmen is de gelukkige winnaar. Stemmen kan nog tot 10 juni en wel hier.

De verkeersveiligheid rondom de school met 300 leerlingen is ‘redelijk’ op orde, aldus de school op de website van de verkiezing, want er zijn geen drukke kruispunten in de buurt. ‘Veel van onze leerlingen komen lopend of met de fiets naar school. Helaas wordt een groot deel van de kinderen met auto gebracht en doet weinig ervaring op als zelfstandig deelnemer aan het verkeer. Een verkeersplein is erg welkom. Door dat in te passen in onze verkeerseducatieprogramma kunnen wij onze leerlingen helpen om zelfstandiger te worden in het verkeer. Hierdoor worden ze volwaardige verkeersdeelnemers.’

Ervaring opdoen

Het ANWB Verkeersplein heeft als voornaamste doel kinderen van alle groepen de ruimte te geven om in een veilige omgeving ervaring op te doen met verschillende verkeerssituaties. Het bevat onder andere een rotonde, een zebrapad en verkeersborden. Daarnaast ontvangen de twaalf winnende scholen een lespakket waarmee ze op een leuke en leerzame manier alles uit het ANWB Verkeersplein kunnen halen. Onder de stemmers verloot de bond vijf waardebonnen van 50 euro.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen