Ook sloop in Jan Windhouwenstraat voor Peperstraat-project

Foto: Google Street View

Voor de nieuwbouw in de Peperstraat worden ook twee woningen gesloopt in de Jan Windhouwenstraat om plaats te maken voor drie wooncomplexen van vier verdiepingen met in totaal twaalf appartementen. Dat schrijft De Burenvereniging Peperstraat op basis van de documenten die ze kreeg na een Wob-verzoek.

De twee woningen worden opgekocht en gesloopt door een andere vastgoedpartij en ook de naastgelegen bakkerszaak maakt deel uit van de plannen, aldus een bericht van de vereniging. ‘Er is nu nog discussie over het aantal parkeerplaatsen.’ De plannenmakerij zou al dermate ver gevorderd zijn dat binnenkort de aanvraag voor een omgevingsvergunning kan worden verwacht.

Het pand van FluXus.

 

 

Verdere weetjes die opdoken na het beroep op de Wet openbaarheid van bestuur zijn dat de duurzaamheidsvisie voor de Peperstraat die de gemeente door een extern bedrijf liet opstellen door de eigen vakspecialist stedenbouw werd beoordeeld als van nul en generlei waarde, dat er nog discussie is over de huurprijzen van de vrijesectorwoningen en dat wellicht ook het schoolgebouw van FluXus in de Klaas Katerstraat, achter de ZVH-flat, in het plan geïntegreerd gaat worden.

Bewoners vs gemeente

Op dit moment is het haalbaarheidsonderzoek naar het project nog aan de gang. De bewoners van de sloopflats van eigenaar Accres en de gemeente staan inmiddels lijnrecht tegenover elkaar omdat de bewoners Zaanstad verwijten geen oog te hebben voor hun zorgen over hun toekomstige huisvesting. Een recent gesprek hierover met wethouder van Wonen Songül Mutluer verliep uitermate stroef, volgens de laatste omdat er sprake was van ‘verschillende verwachtingen’.

Dat antwoordde ze vorige week op vragen van de SP, de Partij voor de Dieren en Democratisch Zaanstad. Het is volgens Mutluer de bedoeling om met de bewoners in gesprek te blijven, maar ze zei er meteen bij dat ‘niet alle belangen verenigbaar’ zullen zijn. Wanneer het haalbaarheidsonderzoek naar verwachting klaar is is nog niet duidelijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen