Ook fractieassistent keert DZ de rug toe

De huidige fractie, met één vacature.
De huidige fractie, met één vacature.
Foto: Democratisch Zaanstad

Na duoraadslid Henk Terol heeft ook fractieassistent Kevin van Amesfoort per direct afscheid genomen van Democratisch Zaanstad en zijn functie neergelegd. De belangrijkste reden daarvoor is ‘een verschil van inzicht tussen bestuur en fractie over de belangrijkheid van personen,’ schrijft hij aan de raad, het college en de griffie.

Kevin van Amesfoort.

 

 

Terol liet zich in soortgelijke bewoordingen uit toen hij de breuk schriftelijk  bekendmaakte. Hij schreef over een ‘verschil van inzicht in de belangrijkheid van de aankomende (verkiezingen)periode en tussen een deel van de fractie en het bestuur en haar voorzitter’. Beide inmiddels ex-leden van DZ laten weten het jammer te vinden niet de gelegenheid te hebben gekregen om hun politieke werk door te zetten en wat Van Amesfoort betreft was dat het doorgroeien naar een functie in de raad.

John Steygeman

Op de website van DZ zijn beide namen inmiddels verwijderd uit de fractie. De enige fractieassistent is nu nog John Steygeman. Fractievoorzitter Juliëtte Rot bedankt Terol daar voor bewezen diensten: ‘Henk heeft in een eerder stadium aangegeven te verhuizen naar een gemeente buiten Zaanstad, waardoor hij deze raadsperiode niet af kon maken. Vanwege verschil van inzicht tussen de fractie, het bestuur en Henk Terol is de onderlinge samenwerking beëindigd,’ is daar te lezen.

Vervanging op korte termijn

‘Wij zijn hem ontzettend dankbaar voor zijn werk, inzet, enthousiasme en creativiteit die hij de partij bracht en wensen hem heel veel geluk in zijn nieuwe woonplaats. De procedure om de vacature voor het duoraadslidmaatschap in te vullen is om deze reden opgestart en wij zullen op korte termijn een nieuw duoraadslid introduceren.’

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen