CDA vraagt veiligere verkeerssituatie bij de Dorpsakker

Foto: Google Street View

Het wordt hoog tijd dat er een oplossing komt voor de verkeerssituatie rondom basisschool de Dorpsakker in Assendelft, vindt het CDA. Af en toe ouders op de bon slingeren die er op de stoep parkeren en zo de doorgang blokkeren is niet afdoende. De school én de buurt vragen met klem om een veiligere omgeving.

De doodlopende Brandakkerstraat is nu te gevaarlijk voor lopende en fietsende leerlingen, aldus het CDA. Veel ouders brengen hun kinderen met de auto naar school en ook buurtbewoners verplaatsen zich zo. ‘Auto’s parkeren op de stoep, waardoor gebruikmaken van de stoep amper mogelijk is en auto’s moeten keren aan het einde van de straat. Al meerdere malen is er contact opgenomen met de gemeente vanuit de school zelf en vanuit ouders, maar een concrete oplossing na al die jaren is er nog steeds niet,’ houdt steunfractielid Julie van ’t Veer het college donderdag voor tijdens het vragenuur van de gemeenteraad.

Bron: CDA

 

 

 

 

Het creëren van een parkeerlus aan het einde van de straat is niet mogelijk gebleken, maar volgens Van ’t Veer is niet gekeken naar mogelijke andere oplossingen voor de verkeerschaos bij de school. Zij stelt voor om te bekijken of vrijwilligers kunnen worden ingezet als klaar-overs om zo een beter zicht te krijgen op de verkeersituatie rondom de Dorpsakker. Ook zou de wethouder in gesprek moeten gaan met de buurt over het aanpakken van de onveiligheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen