Gescheiden en toch gezamenlijke PKN-diensten op 30 mei

Foto: Marc Chagall

Alle protestantse kerken in de Zaanstreek houden op zondag 30 mei vanaf 10:00 uur een gezamenlijke kerkdienst die voor iedereen toegankelijk is. In dit coronajaar waren de meeste Zaanse kerken gesloten voor bezoekers. Nu gaan ze langzaam weer open voor een beperkt aantal mensen.

Een gezamenlijke dienst in één kerk zit er nog niet in. Daarom vindt de dienst dit jaar op meerdere locaties plaats: in Koog aan de Zaan, Krommenie, Westzaan, Wormerveer, Zaandam, Zaandijk, Wormer en Oostzaan. De dominees, organisten en zangers gaan op pad om in het gebouw van een andere kerk de dienst te verzorgen en hebben afgesproken dat op deze zondag na pinksteren overal dezelfde bijbeltekst klinkt en dezelfde liederen gezongen worden.

Doek Marc Chagall

Het verhaal dat wordt verteld is dat van Abraham die bezoek krijgt van drie engelen. De kunstenaar Marc Chagall heeft er het schilderij boven dit bericht van gemaakt. Dat doek zal ook een rol spelen tijdens de diensten. Door deze teksten, beelden en liederen zijn kerkgangers uit de hele Zaanstreek dan toch met elkaar verbonden. Wie een dienst (online) wil bijwonen, kan meer informatie vinden op de pkn-websites van de deelnemende kerken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen