Vanaf 7 juni vaccinaties mogelijk tot 22:00 uur

Foto: Pixabay / Vesna

De GGD verruimt vanaf 7 juni de openingstijden van de priklocaties in Zaanstreek – Waterland tot 22:00 uur, nu dat mogelijk wordt omdat er meer vaccins beschikbaar komen. Ook wordt er gewerkt met meer personeel, zodat her aantal mensen dat dagelijks ingeënt kan worden fors omhoog kan.

Dat vertelde burgemeester Jan Hamming gisteravond tijdens een digitale bijeenkomst van de raad. Nadat er vorige maand stickers op het Topsportcentrum in Koog aan de Zaan waren geplakt door anti-vaxxers is daar de buitenverlichting rondom het gebouw verbeterd, maar er is volgens de burgemeester geen sprake geweest van een directe dreigende situatie. Landelijk is er wel wat vaker dreiging te zien bij priklocaties, zo liet hij weten.

Particuliere gastheren

Hoewel Zaanstreek – Waterland sinds vorige week niet meer in de hoogste regionen verkeert wat betreft het aantal coronabesmettingen – we staan nu op plek dertien van de 25 veiligheidsregio’s – zijn uitbraken nog immer aan de orde. Dat ondervindt de gemeente momenteel aan den lijve: vanwege quarantainegevallen bij Handhaving zijn particuliere beveiligers ingehuurd die als ‘gastheren’ het publiek op de Gedempte Gracht en de Dam in het gareel houden.

Hamming deed een beroep op terrasbezoekers om zich met het oog op de horeca-ondernemers vrijwillig te houden aan de nog geldende beperkingen, zodat het personeel er niet voor politieagent hoeft te spelen. Onder andere onderstaande gegevens kunt u vinden op het regionale coronadashboard van de GGD.

Evenementen

Goed nieuws is dat vergunningaanvragen voor kleine evenementen na 1 juni en grote evenementen na 1 juli weer in behandeling worden genomen, omdat de kans reëel wordt geacht dat die na deze data weer mogelijk zullen worden. Aanvragers krijgen twee weken van tevoren duidelijkheid over het al dan niet doorgaan van hun plannen, omdat er pas in een zo laat stadium zekerheid kan worden gegeven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen