Bullekerk gecompenseerd voor kosten corona-ingrepen

De terrasoverkapping bij de Bullekerk.
De terrasoverkapping bij de Bullekerk.
Foto: Facebook / Cultureel Centrum Bullekerk

De Stichting Cultureel Centrum Bullekerk krijgt 7729 euro van het Kickstart Cultuurfonds om de kosten van aanpassingen vanwege corona te dekken. Het fonds heeft voor 46 muziekpodia door het land een bedrag van in totaal 1,5 miljoen euro uitgetrokken. In Zaanstad profiteert alleen de Bullekerk.

Daar kwamen desinfectiezuilen, aanpassingen aan het podium en een overkapping van het buitenterras om bezoekers coronaproof te kunnen ontvangen. Op fietsafstand mag wel de Stichting Fortpop Beverwijk 8000 euro tegemoet zien voor de aanschaf van een stormvaste overkapping van Fortpop Beverwijk, waar zes tot acht optredens per maand geprogrammeerd zijn in de periode tussen 15 mei en 1 oktober.

Ook andere sectoren

De donaties van het Kickstart Cultuurfonds lopen uiteen van 4796 euro voor podium Hall of Fame in Tilburg tot 100.000 voor Paradiso in Amsterdam. Naast muziekpodia ondersteunt het tijdelijke noodfonds ook producenten van professionele podiumkunsten, musea en theaters bij aan corona gerelateerde kosten.

Eerdere giften

Vorig jaar werd er door het fonds, een initiatief van onder meer de BankGiro Loterij en het Prins Bernhard Cultuurfonds, al zestien miljoen euro uitgetrokken; dit jaar is 20 miljoen beschikbaar. In 2020 werden het Zaans Museum, het nieuwe Molenmuseum en Museum Zaanse Tijd gesteund, net als de Stichting De Wereldband in West-Knollendam en Stichting De Werelddansfabriek in Zaandam. Ook kreeg FluXus dit jaar al 35.500 euro en mocht het Zaantheater 5248 euro bijschrijven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen