Pollers tijdelijk buiten werking, maar inrijverbod niet

De Westzijde in september 2016.
De Westzijde in september 2016.
Foto: Google Street View

De poller in de Czaar Peterstraat staat tot en met 8 november naar beneden in verband met werkzaamheden aan de waterleiding. De beweegbare paal op de Beatrixbrug staat tot en met 26 november naar beneden wegens de herinrichting van de Westzijde.

Dat de paaltjes tijdelijk omlaag zijn, is niet van invloed op het inrijverbod. De regels blijven hetzelfde: het is niet toegestaan om tussen 12:00 en 18:00 uur en op donderdagavond tot 21:00 uur langs de paaltjes te rijden. Automobilisten die dit wel doen, zijn in overtreding.

Vrachtwagens

Volgens de ‘venstertijden’ mogen toeleveranciers in het centrum tussen 06:00 en 12:00 uur winkels bevoorraden. In de praktijk blijkt dat vrachtwagens kort na het aflopen van de deadline het centrum willen verlaten. Daarom mogen vrachtwagens na 12:00 uur nog wel langs de poller in de Czaar Peterstraat.

De chauffeurs moeten zich dan bij de intercom op de paal melden, waarna op afstand via camerabeelden wordt gecontroleerd of het inderdaad om een truck gaat. Voor het overige verkeer op de Czaar Peterstraat verandert niets.

Belanghebbenden kunnen tot medio december bezwaar maken tegen deze maatregel.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen