Bomen HoogTij verplaatst; tot half augustus werk aan rotondes

Foto: Facebook / Gemeente Zaanstad

Om HoogTij groener en recreatiever te maken is samen met bewoners een groenplan gemaakt. Langs de Veldweg, de Kanaaldijk en het Klompenpad zijn knotwilgen, iepen, populieren, winterlindes en heestergroepen geplant. In totaal gaat het om ruim 250 nieuwe bomen.

Langs het fietspad richting de fietsbrug over de Westzanerweg en langs het Noordzeekanaal is eveneens nieuwe beplanting aangebracht. Omdat de rotondes op het Westzaanse industrieterrein vergroot worden zijn 24 bomen verplaatst naar andere plekken op HoogTij. Op de foto’s is te zien hoe dit eraan toegaat.

 

Het verbeteren van de rotondes Hoofdtocht en Westzanerweg / Kleine Steng gaat tot half augustus duren. Door de komst van PostNL en verschillende andere bedrijven komt er steeds meer verkeer en de aanpassingen moeten voor een betere doorstroming zorgen.

Bereikbaarheid

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd om de bedrijven bereikbaar te houden. Half april is begonnen met de voorbereidende werkzaamheden aan de rotonde van de Hoofdtocht. Inmiddels is de noordzijde van de rotonde Hoofdtocht afgesloten. Er staan infoborden en omleidingsroutes om bestuurders de juiste weg te wijzen. Het doorgaande verkeer vanaf en richting Beverwijk houdt met uitzondering van vier zondagen (tussen zaterdag 20:00 en zondag 23:00 uur), altijd doorgang. De bus rijdt tijdens het werk een aangepaste route.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen