Mei belooft een mengelmoes wat het weer betreft

Foto: Flickr / R. Boed

Het is tot nu toe vooral een frisse lente, maar wordt het met de door velen vol verwachting tegemoet geziene – gedeeltelijke – heropening van de terrassen warmer, zodat daar straks ook zonder jas van genoten kan worden? En kunnen we ’s avonds weer eens lekker eten in de tuin of op het balkon?

Nu de dagen steeds langer worden en de natuur voorzichtig groen kleurt, overheerst bij de meteorologen van Weer Online het optimisme: de kans is groot dat het in mei in elk geval een aantal dagen 20 of zelfs 25 graden wordt, want dat hoort nu eenmaal bij het Nederlandse klimaat van mei. Hoe warm het precies wordt en of we lange perioden met warmte krijgen, is echter nog erg onzeker. Het beste advies is daarom ‘wees voorbereid, maar reken nergens op’. Komende woensdag gaan de horecaterrassen weer open en dan is het weliswaar zonnig, maar nog steeds geen kortemouwenweer.

Bron: Weer Online

 

 

 

 

In mei kan het nog weleens behoorlijk kil zijn en daar hoort ook lichte nachtvorst bij. Maar er zijn ook dagen waarop het lekker warm is. Een duik in zee wordt overigens afgeraden, want daar is het water van de Noordzee nog veel te koud voor. Bovendien is er in mei juist op warme dagen met weinig wind kans op zeewind en mist aan de kust. De kans op buien neemt in mei toe. Dat kunnen zomerse buien zijn met onweer, maar ook een dag met langdurige regen behoort tot de mogelijkheden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen