Roze Loper certificaat voor Torenerf in Wormer

Foto: Jose de Jong

Zorgcirkel Torenerf in Wormer heeft vandaag uit handen van Joop Schermer van Roze 50+ het Roze Loper certificaat ontvangen, hét certificaat voor woonzorg-, thuiszorg- en welzijnsinstellingen die aandacht besteden aan seksuele en genderdiversiteit bij cliënten, bezoekers en zorgprofessionals.

Zorgmanager Angelique Braakman van Torenerf is blij met de uitstraling: iedereen is welkom in het huis. ‘We streven daarom ook naar sociale acceptatie van onder meer homoseksuele mannen en lesbische vrouwen. Zowel van cliënten en hun naasten als van medewerkers.’ Je ergens thuis en veilig voelen is een basisbehoefte van ieder mens, maar niet voor iedereen de realiteit. Om ervoor te zorgen dat ook LHBTI-ouderen dat gevoel kunnen vinden in een zorg- en welzijnsinstelling is de Roze Loper ontwikkeld. Tolerantie, respect en openheid gelden daarbij als vaste waarden.

Mooie bijdrage

Torenerf-bewoners mevrouw Huppen en mevrouw Boers namen het certificaat in ontvangst uit handen van Joop Schermer, ambassadeur van Roze 50+ in Noord-Holland. ‘LHBTI-ouderen willen net als alle andere zorg, ondersteuning en begeleiding in een veilige sfeer met respect voor hun leeftijd en identiteit. De Roze Loper staat hiervoor. De toekenning van het certificaat aan Torenerf kan hier een mooie bijdrage aan leveren,’ zei hij bij deze gelegenheid.

Aansluiting bij andere initiatieven

Torenerf gaat met regelmaat activiteiten organiseren met een roze tintje: inloopochtenden, optredens, een voordracht of quiz én zoekt daarbij ook aansluiting bij andere initiatieven in de omgeving. Ook het faciliteren van ontmoeting en het uitdragen van het gedachtegoed van de Roze Loper zijn belangrijke onderdelen. Zowel medewerkers als vrijwilligers krijgen een training aangeboden over het respectvol omgaan met LHBTI’s.

 

 

 

Reacties