Overvaller Zaandam veroordeeld tot cel en TBS

Foto: SnappyGoat / CC0

Een 23-jarige man is veroordeeld tot vijftien maanden gevangenisstraf en TBS omdat hij vorig jaar zonder aanleiding in Amsterdam twee mensen mishandelde en in Almere iemand tegen zijn hoofd trapte, in 2019 zijn vader met een knuppel bewerkte en daarnaast in juli 2018 in Zaandam samen met twee anderen een diefstal met geweld pleegde. Gezamenlijk perste het trio drie mensen af onder bedreiging met een gasdrukwapen en een mes.

Uit het psychologisch onderzoek van de man kwam naar voren dat hij sterk verminderd toerekeningsvatbaar was tijdens de meeste van zijn wandaden, omdat hij toen psychotisch was. Onder andere omdat de veroordeelde geen besef van zijn ziekte heeft, gewelddadig was tijdens een behandeltraject en het recidivegevaar hoog wordt geacht is de rechtbank in Amsterdam overgegaan tot een terbeschikkingstelling. Ook moet hij ruim 6300 euro schadevergoeding betalen.

De drie slachtoffers in de Zaanse zaak verklaarden alle drie dat zij twee van de daders van de straatroof herkenden van een videoclip, onder wie de persoon die op de scooter kwam aanrijden en die een vuurwapen had. De diefstal en bedreiging speelden zich af in de Bloemstraat.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen