Vrachtwagens weer de hele dag de Czaar Peterstraat in

De gewraakte poller.
De gewraakte poller.
Foto: Politie Zaanstreek

De poller op de Czaar Peterstraat blijkt een onneembaar obstakel voor vrachtwagens. Volgens een in de Staatscourant gepubliceerd besluit van de gemeente wordt die situatie ongedaan gemaakt en wordt de Czaar Peterstraat ter hoogte van de huisnummers 3 en 5 weer de hele dag toegankelijk voor trucks.

Voor personenauto’s verandert er niets en blijft de straat tussen 12:00 en 18:00 uur en op koopavonden tot 21:00 uur verboden terrein. Het éénrichtingsverkeer voor de Czaar Peterstraat tussen Czarinastraat en C. Calffstraat wordt opgeheven.

Vrachtwagens klem

Een ‘praktisch probleem’ dat na de installatie van de poller duidelijk is geworden noopte de gemeente tot ingrijpen: vrachtwagens die van de Hogendijk komen kunnen het centrum niet verlaten vanwege het inrijverbod in de Czarinastraat en vrachtwagens die de Rozengracht vóór de geslotenverklaring zijn opgereden komen daar vast te zitten. Ze kunnen niet wegkomen via de Czaar Peterstraat en zijn gedwongen om toch via de Czarinastraat en de Hogendijk te rijden, waarmee ze dus in overtreding zijn.

Het alternatief om trucks de Rozengracht via het Rustenburg te laten verlaten was niet mogelijk gezien de beperkte ruimte om daar de manoeuvreren.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen