Eerst prikken met BioNTech Pfizer in Koog aan de Zaan

Foto: YouTube / GGD Zaanstreek - Waterland

De GGD Zaanstreek – Waterland opende gisteren na lang wachten op voldoende vaccins in Koog aan de Zaan de tweede regionale vaccinatielocatie in het Topsportcentrum. Daar kunnen dagelijks tussen 08:00 en 20:00 uur ruim 600 prikken worden gezet, zeven dagen per week.

Dat gebeurt voorlopig uitsluitend met het vaccin van BioNTech Pfizer, hoorde ook burgemeester Jan Hamming die de nieuwe vaccinatielocatie ’s morgens bezocht. ‘Ik ben blij dat er nu ook in Zaanstad gevaccineerd kan worden. Voor de regio komt er in één keer flinke prikcapaciteit bij. De GGD stond al een tijd in de startblokken en nu er vaccins zijn kunnen we aan de slag. Wat mij betreft is dit het symbool van het feit dat de haven in zicht komt. We zijn op weg naar betere tijden,’ aldus Hamming. Het gaat op dit moment, volgens de landelijke vaccinatiestrategie, om mensen in de leeftijd vanaf begin 70 jaar.

Alleen eerste prik

De eerste vijf weken worden, via het landelijk callcenter, alleen afspraken gemaakt voor een eerste prik. Op deze manier wordt de capaciteit optimaal benut en wordt mogelijke verspilling van het vaccin voorkomen. Wanneer andere vaccins in voldoende aantallen beschikbaar zijn, kunnen ook andere groepen geprikt worden in Topsportcentrum De Koog. In Sportcomplex De Beuk in Purmerend vaccineert de GGD al sinds 15 januari. Er is voldoende menskracht om op beide locaties op te schalen naar ruim 2000 prikken per dag als de toelevering van vaccins dat toelaat.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen