Groen licht Raad van State voor wijk Houthavenkade

Foto: Gemeente Zaanstad

De plannen voor de Houthavenkade kunnen wat de Raad van State betreft doorgaan op een kleine aanpassing naar aanleiding van bezwaren van Engie na. De andere bezwaarschriften van onder andere Exter zijn afgewezen. Daarmee is het bestemmingsplan definitief.

Wethouder Wessel Breunesse zegt in gesprek te willen blijven met de bedrijven en samen te willen bekijken:  hoe de ondernemingen en bewoners van de nieuwbouw zo goed mogelijk naast elkaar kunnen bestaan. Voordat de bouw kan starten verhuist Van Oudenaren / Suzuki naar de overkant van de Provincialeweg, naar de huidige plek van BMN Bouwmaterialen. Voor BMN is op HoogTij nieuwe huisvesting in aanbouw. Met Engie zijn eveneens gesprekken gaande over verplaatsing naar HoogTij. Als alles volgens planning verloopt, starten de werkzaamheden in de loop van dit jaar.

 

In het bestemmingsplan voor de Houthavenkade is sprake van 710 woningen, waarvan 40 koop- en 670 huurwoningen en 30 procent in de sociale sector, die worden verdeeld over vier blokken. Tussen twee woningbouwblokken komt een nieuwe binnenhaven. Het hele binnengebied van het plan is autovrij en wordt ingericht als een verblijfsgebied. Onder de binnenterreinen komt ruimte om te parkeren en naar de Russische buurt komt een voetgangersbrug. Ook is er plek voor horeca. Het plan is ontwikkeld door Porten Development en architect Van Aken CAE tekende voor het ontwerp.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen