Officieel warmste 31 maart ooit (in De Bilt)

Foto: Hippo.px / Creative Commons Zero - CC0

April doet wat ie wil maar maart eveneens en vandaag is dat een record breken: niet eerder werd het op 31 maart officieel zo warm als vandaag. In De Bilt steeg de temperatuur om 13:20 uur naar 22,1 graden, meldt Weer.nl. Het oude officiële dagrecord stamt uit 2017, toen het op deze datum 21,8 graden werd.

Het is déze woensdag bovendien de op één na warmste dag in maart ooit gemeten in de weerhoofdstad van ons land. Het officiële maandrecord staat op 23,9 graden, gemeten op 29 maart 1968. Er is volgens Weer.nl een hele kleine kans dat het vandaag warmer wordt. Ook elders in het land loopt de temperatuur op. Zo was het op enig moment in Eindhoven 23,9 graden. Als het vandaag ergens in Nederland warmer wordt dan 24,3 graden sneuvelt ook het landelijke dagrecord. In Zaanstad zal dat niet gebeuren.

Bron: Weer Online

Gisteren was al sprake van de eerste officiële warme dag van het jaar: het werd toen in De Bilt 20 graden. Om van een officiële warme dag te kunnen spreken, moet op het hoofdstation van het KNMI in De Bilt een temperatuur van 20 graden of meer worden gemeten. Afgelopen maandag gaat de boeken in als eerste lokale warme dag van het jaar, toen in het Limburgse Arcen het kwik opliep tot 21,9 graden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen