Fronik bij opbouw gesteund door Kiss Bakery

In het winkeltje zijn elke dag onder meer verse eieren te koop.
In het winkeltje zijn elke dag onder meer verse eieren te koop.
Foto: Fronik Buurtboerderij

De Fronik Buurtboerderij en de Kiss Bakety, bekend van onder meer de Verskade hebben de handen ineen geslagen om de gerestaureerde voorziening in Westerwatering verder op te bouwen. De bakkerij doneert 40 procent van het bedrag van alle bestellingen via de Fronik aan de boerderij.

Naast het reguliere aanbod van de Kiss Bakery zijn er tot en met woensdag 31 maart om 15:00 uur ook paasbrood en duivekater te bestellen. Vanwege de verwachte drukte is voor een vroege sluitingstijd voor bestellingen gekozen, zodat die op tijd klaar kunnen staan om te worden afgehaald. Dat is op vrijdagmiddag 2 april, tussen 15:00 en 17:00 uur op de boerderij aan de Westzanerdijk. Mensen kunnen via het digitale bestelformulier ook een paasstol doneren voor Zaanse dak- en thuislozen en voor de vrouwen en kinderen in de Zaanse vrouwenopvang.

Mensen moeten er niet alleen voor staan en juist in deze tijd is een beetje extra aandacht voor elkaar belangrijk, vinden ze op de Fronikboerderij. Daar telt iedereen mee en meedoen kan ook door nu een paasbrood weg te geven aan mensen die dat beetje extra aandacht goed kunnen gebruiken. De gedoneerde broden zijn voor de daklozenopvang op de Westzijde in Zaandam en voor de vrouwenopvang in Wormerveer.

Restauratie

Op 31 maart vorig jaar ging de eerste paal voor de nieuwe stallen de grond in bij de boerderij, die inmiddels ook deels in gebruik is genomen als woonruimte voor jongeren met autisme. De stallen zijn nu zo goed als af en er wordt nog gewerkt aan het water en de elektriciteit, aan de inrichting van het terrein en aan het aankleden van de stallen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen