‘Ziekte’ bij Burgerzaken: POV wil weten of het corona is

Foto: Gemeente Zaanstad

Is er een corona-uitbraak op de afdeling Burgerzaken in het gemeentehuis? Dat vermoeden heeft de POV als gevolg van de aankondiging dat er ‘de komende twee weken’ minder balies geopend zijn. ‘Gezien de toename aan besmettingen in Zaanstreek werken ook meer medewerkers van Burgerzaken thuis in afwachting van een testuitslag,’ luidde het bericht.

 

 

 

 

 

POV-voorman Harrie van der Laan is er ‘hoogst verbaasd’ over dat de afdeling burgerzaken gedeeltelijk gesloten is in verband met ziekte, zoals iets eerder werd gemeld en dacht meteen aan Covid-19. Is er een uitbraak en zo ja, om hoeveel zieken gaat het dan, wil hij weten.

Hoeveel medewerkers zitten thuis op de uitslag van een coronatest te wachten en wanneer begonnen de besmettingen om zich heen te grijpen? Het stadhuis is momenteel voor inwoners alleen op afspraak te bezoeken: is dat voldoende om de epidemie buiten de deur te houden? Zijn inwoners die langskwamen in gevaar geweest?

Stemmen tellen

Heeft Van der Laan gelijk en waart het coronaspook door Burgerzaken en mogelijk ook elders door het stadhuis, dan wil hij weten of er zicht is op de bron en of is overwogen om personeel van andere afdelingen in te zetten om de dienstverlening aan de burgers niet te belemmeren. Hoe gaat nu de urgentie bepaald worden voor mensen die al een afspraak hadden gemaakt en nu worden afgebeld? Een andere vraag die zich opdrong is of medewerkers van Burgerzaken vorige week zijn ingezet tijdens het tellen van de stemmen en of die klus de bron van een uitbraak kan zijn geweest. En: is het verstandig om iedereen in het gemeentehuis te laten testen?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen