Sleutels voor eerste huurders nieuwbouw Rosmolenwijk

Foto: Parteon

De eerste huurders van de nieuwbouwwoningen in de Belgischestraat en de Kramerstraat in de Rosmolenwijk hebben vandaag de sleutels gekregen. Wethouder Songül Mutluer en directeur Harry Platte van verhuurder Parteon heetten hen welkom in hun met een vlag versierde nieuwe huis.

Samen met de bewoners heeft Parteon de verhuizing van huurders binnen de wijk mogelijk gemaakt. Velen van hen wonen al jarenlang in de Rosmolenwijk. Huurder Ali El Moussaoui komt uit de Rosmolenbuurt: ‘Ik ben blij dat ik hier kan blijven wonen. Het is een hele mooie buurt en we zijn maar drie straten verderop gaan wonen,’ zei hij bij de feestelijke overhandiging van de sleutel.

Treintjes

De Rosmolenwijk wordt op verschillende plekken vernieuwd. Veel van de nieuwe bewoners van de twee straten zijn vanuit een woning de Hoverniersstraat, de Belgischestraat Oost en de Monseigneur Callierstraat doorgestroomd naar de Belgischestraat en Kramerstraat. In hun oude straten zijn vervolgprojecten gepland. Vanaf het begin van de vernieuwing in de Rosmolenwijk heeft Parteon op verzoek van de bewoners en de stuurgroep Rosmolenwijk aangestuurd op het vormen van deze zogenoemde treintjes.

Nul op de meter

De 70 nieuwe eengezinswoningen zijn nul-op-de-meterhuizen. Ze zijn voorzien van een warmtepomp en mechanische ventilatie en zijn zeer goed geïsoleerd. Er is geen gasaansluiting aanwezig; alles is volledig elektrisch. De energie die de bewoner verbruikt wordt gecompenseerd met de energie die de zonnepanelen op het dak opwekken. Daarmee kan de energiemeter op nul uitkomen. De ingebruikname van de huizen gaat gefaseerd: per week ontvangen zeven huishoudens de sleutels. In mei is de laatste oplevering.

Werk gaat door

Inmiddels zijn er 467 nieuwe woningen in de Rosmolenwijk teruggekomen. Steeds wordt onderzocht wat de beste oplossing is, sloop en nieuwbouw of renovatie. Parteon werkt hierbij samen met de gemeente en de bewoners. Tot en met 2024 staan voor nog ongeveer 250 woningen in de Rosmolenwijk ingrepen op de planning.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen