Wijkoverleg ’t Kalf bindt strijd aan tegen jaarronde knallen

Foto: Pixabay / LoSchmi

Wijkoverleg ’t Kalf roept wjkbewoners op om (vuurwerk)overlast ook daar te melden zodat zaken snel opgepakt kunnen worden.  Omwonenden van sporthal De Tref ‘zitten al jaren in de herrie van bommen,’ aldus het wijkoverleg op Facebook. Het hele jaar door.

‘Vaak is het ’s avonds weer raak in de tunneltjes. Sommige knallen zijn zo hard dat de ramen staan te trillen in de kozijnen. Daarnaast is er ook andere overlast waar bewoners mee zitten. Klagen lijkt niet te helpen, mensen worden er moedeloos van en durven ´s avonds de straat niet meer op,’ aldus het bericht. Het Sociaal Wijkteam is actief bezig met jongeren, maar er blijven problemen waar een definitieve oplossing voor moet komen. Voorzitter van het wijkoverleg Marcel Swart wil er bovenop zitten: ‘Als meer mensen zich bij ons melden dan kunnen we dit direct met de wijkagent, het Sociaal Wijkteam, de wijkmanager en de wijkwethouder bespreken en zoeken naar een structurele oplossing.’

Niet langer wachten

Alleen met elkaar kunnen de bewoners een verschil maken, betoogt hij. Hun verhalen zijn nodig ter onderbouwing: ‘Cijfers en verhalen maken ons krachtiger. Met elkaar gaan we dit nu goed aanpakken. Wij beloven u dat we uw probleem serieus nemen en gezamenlijk zoeken naar een oplossing.’ Het wijkoverleg neemt ook het voortouw om een online vergadering te organiseren met alle betrokkenen, om een plan van aanpak te maken. ‘We kunnen de bewoners van onze wijk niet langer laten wachten. We moeten ze horen en steunen.’ Overlast melden kan per e-mail aan [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen